Karriereplanlegging: Bli Cloud-ready!

Java-programmerer? Driftsleder? Backup-spesialist? Windows-guru? Systemkonsulent? Sharepoint-mester? Du har samme problem som en seilmaker da motorskipene kom. Du er i ferd med å gå ut på dato!

Ikke enig? Lag et fremtidscenario. Beskriv fremtiden slik du ser den om 5 år. Ikke slik du ønsker den, men slik du virkelig tror at den kommer til å bli.

Har du fortsatt jobb? Selvsagt, men hva driver du med? Kontraktsforhandlinger? Integrasjonsspesifikasjoner? Utfasingsprosjekter? Kanskje spennende, kanskje greit nok, men sikkert ikke det du hadde valgt om du hadde styrt selv.

Derfor: Ta styringen. Bli Cloud-savvy! Skaff kunnskapen du trenger for å forstå utviklingen, evaluere sammenhengene, gi riktige råd, ta optimale valg. Nødvendige ingredienser er interesse, nysgjerrighet og tid. Bruk AWS – gjerne privat, eller prioritér videreutvkling i jobbsammenheng. Prøv ut Rackspace, sjekk Rightscale, prøvekjør Alfresco og Ruby on Rails. Bli kjent med Google Apps Pro, Google Disk, Dropbox Pro, Github, Hadoop og flere.

Det er god karriereplanlegging – også om ambisjonene er å flytte opp i hierarkiet, til en eller annen lederposisjon. Fordi ingen ting slår forståelse, og forståelse kommer via hands on erfaring – å bli ‘skitten på fingrene’. Hvordan skal du diskutere Cloud storage med en kollega eller leverandør om du er blottet for praktisk erfaring? Det handler om mye mer enn kroner per gigabytemåned, instanser, lokalisering og båndbredde. Det handler om å tenke annerledes, se muligheter, komme ut av det gamle sporet.

Interessant nok gjelder resonnementet også for tusenvis av norske ‘driftspartnere’ – lokale SMB-orienterte drifts- og outsourcing-leverandører. SMB-markedets ‘IT-avdelinger’. 90% av dem skal bort i løpet av 5 år. Det burde stimulere til karriereplanlegging på flere nivåer.

Nye muligheter blir synlige over grøftekanten. Karriereplanleggingen starter med å klatre ut og se seg rundt.


Se også:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.