Tid til å vente - eller tid til å handle?

Er du en ‘handler’ eller en ‘venter’? Spørsmålet minner om ‘er glasset halvfullt eller halvtomt’? Det har med innstilling å gjøre. Innstillingen påvirker våre profesjonelle valg hver dag. Hvilken ‘leir’ tilhører du?

Her er noen eksempler:

Internettet – IPv4, den gamle Internett-protokollen – er praktisk talt tom for adresser. Det går en stund til, så er det slutt. Alle vet at veien videre heter IPv6. Har vi tid til å vente, eller tid til å handle? (se IPv6 – når smeller det?)

Eller: Det gamle telenettet (kobbernettet) i Norge holder en stund til. ADSL ble til ADSL2+ som ble til VDSL som i disse dager oppgraderes til noe enda bedre. Det går en stund til. Vi vet at det stopper, men ikke når. Veien videre heter ‘fiber to the home’, og bygges i høyt tempo i store deler av verden rundt oss. De har tid til å handle, vi har åpenbart tid til å vente. Hvem vinner?

Eller: Industrialiseringen av IT ruller over hele verden. Forandrer referanserammer, rammebetingelser, muligheter og business. Diskusjonen ‘om’ er over, diskusjonen ‘når’ fortsetter. Endringer tar alltid tid, store endringer tar lenger tid. Hvor lang tid styres mindre av teknologiutvikling enn av innstilling. De som bruker mulighetene, høster gevinster etternølerne ikke får. Det endrer konkurransesituasjon og overlevelse.

Flere eksempler finnes i din umiddelbare nærhet – i IT-hverdagen. Nevnte vi digital transformation? (se Digital Disruption). Du har tiden. Vil du bruke den til å vente eller handle?

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.