Argumenter for forandring? Prøv 22. juli-rapporten!

Ja, det er IT vi har i tankene. Alle er for forandring, men mot forstyrrelser. Og all forandring er per definisjon forstyrrelser. Hvilket er hva 22. juli-rapporten i hovedsak handler om. Like nyttig i 2014 som i 2012.

IT handler om stabilitet, å holde hjulene i gang. Men å holde hjulene i gang er ingen strategi. Det er en oppgave. IT trenger en strategi – eller i det minste en plan – for hvordan fremtid skal kombineres med nåtid. Og mer enn noen gang må strategien handle om nettopp forandring. Sågar store forandringer.

Videre: Strategien er ingen ting verd på papiret, like lite som planene for stenging av Grubbegata var noe verdt som terrorberedskap. Derfor er ‘vi må prioritere driften fremfor alt’ en selvmordsstrategi: ‘Full fart mot stupet’.

Og derfor er 22. juli-rapporten relevant også for IT – i 2014 som i 2012. En påminnelse om at å prioritere drift på bekostning av det vi kan kalle ‘fremtidsberedskap’ er det samme som å gjøre en dårlig jobb.

“Nødvendig beredskapsarbeid må ikke lenger tillates fortrengt av daglige og løpende politioppgaver” skrev tidligere politimester Rolf B. Wegner i Aftenposten høsten 2012. Lett omformulert passer observasjonen på de fleste IT-miljøer.

“What got you here, won’t get you there” er langt mer enn en boktittel. Det er – eller bør være – en filosofi.


Se også …

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.