Mobil julerengjøring: Tid spart…

Det er den tiden på året. Vi rydder. Noen venter til etter nyttår. Andre glemmer hele øvelsen. Atter andre tar det i julen. Frigir plass til det nye året. På iPhone, Galaxy, iPad. På laptops og stasjonære.

Frigi plass? Egentlig ikke. Selv de minste ‘lommedingser’ flommer over av Gigabytes. Nei, motivasjonen er tid. Vi vil ha tiden tilbake. Mer rot tar mer tid. Apps er effektive bare så lenge vi ikke må bruke tid på å finne dem. Og organisere dem. Dessuten sparker fornuften oss på skinneleggen, og sier at det er på tide å fjerne alle dataene som ikke hører hjemme i lommen. Sikkerhetsbevissthet på overtid.

Vekk med innhold som finnes i nettskyen allerede. Vekk med App’er vi ikke bruker. ‘Vi vet aldri hva vi kan få bruk for’ har gått ut på dato. Praktisk talt uansett hva vi fjerner, finnes det et annet sted – hvor det sannsynligvis er minst like raskt å søke det opp. Ikke i samsvar med tradisjonell logikk, men sant. App’er, videoer, dokumenter, podcasts, PDFer, bøker og mye mer.

Egentlig en øvelse i pragmatisme. Hvor ofte det siste året har du søkt og funnet innhold på nett som du hadde fra før (på klienten), men ikke fant? Svaret gir seg selv. Og hvem vil ikke spare tid?

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.