Nettbrett: Ikke avskriv Microsoft!

IFA-2012-Acer-Shows-Off-Iconia-W510-Windows-8-Tablet-We-Take-a-Closer-Look-2

At Windows + nettbrett = fiasko betyr imidlertid ikke at Microsoft + nettbrett er en umulighet.

Historien indikerer det motsatte. Microsoft har sjelden vært tidlig ute med noe som helst, men har likevel blitt markeds-dominant. Etter å ha tatt tid og andre virkemidler i bruk.

Tilsvarende er ikke bare mulig, men sannsynlig for nettbrett. Mest sannsynlig gjennom oppkjøp, siden verken W8 eller Phone 7 ser ut til å ha det som skal til. Og ikke i 2012 – fordi ting tar tid. Microsofts historie sannsynliggjør ikke raske kursendringer.

Kombinasjonen Nokia og HPs WebOS/TouchPad er nærliggende, men ikke den eneste muligheten. Vi har tidligere spådd Microsofts overtagelse av Nokia i 2011. En slik overtagelse er fortsatt sannsynlig, men tumultene hos HP ‘forstyrrer’ bildet. Det samme gjør nye toner fra RIM og BlackBerry-familien, som har oppdaget at tjenester er minst like viktige som smarte telefoner og nettbrett.

Samtidig: 2012 blir et konsolideringsår for nettbrett-segmentet. Nettbrett er ikke som kameraer og heller ikke som telefoner. De har minimal funksjonalitet på egen hånd, de er front-ends for nettbaserte tjenester. Det er til slutt tjenestene som avgjør om et produkt er salgbart eller ikke.

Derfor blir det ikke nødvendigvis færre produkter i den andre enden av konsolideringen, men færre leverandører og færre plattformer. Én av plattformene blir Android – hvis Google klarer å rydde opp (se Android kaos). En annen blir Apples iOS. Hva blir den tredje? Ikke Windows, kanskje WebOS. Markedet trenger minst 3 store plattformer. Og Microsoft har 2-3 år på seg til å bygge én av dem. Apple og Google har vist hvordan det gjøres. Visst er det mulig.


Se også Windows + nettbrett = fiasko.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.