Mail: Endelig en god nyhet

Envelope with notary public wax seal, closeup

Hvor gjerne skulle vi ikke hatt et stempel på eposten. Ikke primært for egen del, vi ‘som steller med slikt’ mener å ha et våkent øye for ekthet uansett. Men for de andre. Et OK-stempel: ‘Godkjent, dette er ekte.’ Er det mulig?

De fleste av oss får dem ukentlig, noen ganger daglig. Phishing-epost fra kjente kontakter – ofte banker – som oppfordrer oss til et eller annet. Tilsynelatende legitime, seriøse og i vår egen interesse. ‘Klikk for å løse problemet.’

Phishing er en del av hverdagen – allment akseptert så å si, og vi har gjort det vi kunne. SPF, DKIM, DMARC, SSL-forbindelser, digitale signaturer, 2FA eller MFA – og resten av alfabetet. Og sikre servere. Men fortsatt er phishing blant våre største sikkerhetsmessige utfordringer, kanskje den aller største fordi den er veien inn for de fleste former for angrep. 

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg – bli med i ‘det gode selskap’. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.