2022: Du trenger en plan B

Young woman in medical mask and empty shelves in supermarket

Klart vi har planer. Men – i en ustabil verden der 2 år er lenge, 3 år en evighet – stoler vi på dem? Tør du å kjøre videre uten en plan B?

Store deler av verden, ikke minst vår del av verden, lever i en slags virkelighetsfornektelse. Later som alt er (nesten) normalt, planlegger og agerer deretter. Det har gått bra så langt, da går det nok bra en stund til. Lettvint - og lite ansvarlig.  Alle signaler fra fjern og nær indikerer at høsten blir alt annet enn normal. Og vi trenger kun å løfte blikket for å se det. Forutsigbarheten synker, leveringstider øker, priser på enkelte råvarer går som en jojo. Stadig flere sektorer mangler komponenter, en mangel som i sin tur lammer produksjon og utvikling, bygging og transport.

Biler? Lange og voksende leveringstider. Profesjonelt og medisinsk teknisk utstyr? Det samme. Konsumentelektronikk? Har klart seg, men nå røyner det på. Hovedproblemet for de fleste er komponenter, chips. Spesielt hukommelse og Bluetooth. Og noe så teknisk banalt som spenningsregulatorer. Prøv å bestille nettverksutstyr fra for eksempel Ubiquity. Tomt på lager, ingen leveranser, ingen sikre leveringstider – unntatt for de aller minste produktene - så lenge det varer.

Tilbake til planleggingen og plan B:

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.