Refactoring: Software som oppussingsobjekt

Code refactoring with Digital java code text. Code refactoring and Computer software coding vector concept. Programming coding script java, digital program code with Code refactoring on screen Code refactoring with Digital java code text. Code refactoring and Computer software coding vector concept. Programming coding script java, digital program code with Code refactoring on screen

Software-vedlikehold - bugfixing - er en selvfølge. Men oppussing, er ikke det naturstridig? Det må da være bedre å bygge nytt?

Vi er fristet til å svare 'ja', klart vi bygger nytt. Og i ærlighetens navn, det er vårt råd i 8 av 10 tilfeller. Årsaken er imidlertid interessant: Gammel software som kun er bugfixet, kanskje knapt nok det, ‘stinker’. Et dårlig utgangspunkt for å flytte seg til nye høyder i en digital verden. Gammel software som er jevnlig oppusset, kan derimot være god som ny, og definitivt kandidat for videre oppussing.

Oppussing – uansett objekttype – er tilpasning til virkeligheten, til nye oppgaver – eller kanskje 'bare' effektivisering og rydding. Bygninger, kontorer, biler, hager, gater, datasentre, produksjonsanlegg og mye mer. Hvorfor hører vi så sjelden om oppussing av software? 'Det driver vi ikke med' er en del av svaret. Enda oftere 'det er ikke lønnsomt'. Pluss standardfrasen 'software er annerledes'. Men er software virkelig annerledes?

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.
Se også ...

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.