Månelanding: 50 års nedtur

Åpent innhold: Logg inn for tilgang til hele dokumentet. Abonnent? Da har du tilgang til ALT etter innlogging.

Ekstrem robusthet er én av karakterene Apollo-programmet og månelandingen fortjener. Med 99% analog teknologi og én eneste enkel datamaskin ombord, la prosjektet grunnlaget for den digitale revolusjonen. 50 år senere er verden heldigital - men hvor ble robustheten av?

Månelandingen ble tidenes teknologiske høydepunkt og toppet et tiår med enorme fremskritt. Integrerte kretser, JumboJet (747), interkontinentale raketter, avanserte våpensystemer – og romfart. Vi feirer - med god grunn. Mange av oss husker månelandingen, entusiasmen og respekten. For et utrolig prosjekt, for en innsats, for en suksess. Via en dyktig levendegjøring i Hollywood-filmen Apollo 13 har vi 'smakt på', nesten følt en del av utfordringene 60-tallets mirakler overvant.  Minimal datakraft, ingen mikroprosessorer, med ekstrem robusthet og ditto kreativitet. En kombinasjon ingen har sett maken til, verken før eller siden.

Ekstrem robusthet er én av karakterene Apollo-programmet og månelandingen fortjener. Med 99% analog teknologi og én eneste enkel datamaskin ombord, la prosjektet grunnlaget for den digitale revolusjonen. 50 år senere er verden heldigital - men hvor ble robustheten av . . .


Les mer ...
Åpent-innhold: Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Allerede abonnent? Logg inn for tilgang til alt stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.