Månelanding: 50 års nedtur

Åpent innhold: Logg inn for tilgang til hele dokumentet. Abonnent? Da har du tilgang til ALT etter innlogging.

Ekstrem robusthet er én av karakterene Apollo-programmet og månelandingen fortjener. Med 99% analog teknologi og én eneste enkel datamaskin ombord, la prosjektet grunnlaget for den digitale revolusjonen. 50 år senere er verden heldigital - men hvor ble robustheten av?

Månelandingen ble tidenes teknologiske høydepunkt og toppet et tiår med enorme fremskritt. Integrerte kretser, JumboJet (747), interkontinentale raketter, avanserte våpensystemer – og romfart. Vi feirer - med god grunn. Mange av oss husker månelandingen, entusiasmen og respekten. For et utrolig prosjekt, for en innsats, for en suksess. Via en dyktig levendegjøring i Hollywood-filmen Apollo 13 har vi 'smakt på', nesten følt en del av utfordringene 60-tallets mirakler overvant.  Minimal datakraft, ingen mikroprosessorer, med ekstrem robusthet og ditto kreativitet. En kombinasjon ingen har sett maken til, verken før eller siden.


Les mer ...
Åpent-innhold: Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Allerede abonnent? Logg inn for tilgang til alt stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.