Drepende (digital) hastighet

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.

Vi roper på innovasjon, snakker om endring, planlegger mot 2025, men glemmer å slippe bremsene. Det er katastrofalt. I digitalalderen er det hastighet som skaper overlevelse. Høy hastighet skaper vinnere.

Den digitale virkelighetens forhold til tid og hastighet er brutal, og knapt noen har formulert det bedre enn Kevin Kelly i boken The Inevitable:

We are morphing so fast that our ability to invent new things outpaces the rate we can civilize them.Kevin Kelly

Et av våre favoritt-eksempler har med førerløse kjøretøyer å gjøre. I forbindelse med en demonstrasjon av førerløse busser for ett par år siden, uttalte en lokal ekspert følgende: «Ja, førerløse kjøretøyer kommer, men vi skal først gjennom en rekke faser der de blir mer og mer selvstendige». Med andre ord - føreren skal fases sakte ut, trinn for trinn. Det skjer ikke.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.