Digitalt kultursjokk

cheerful Muslim office lady wearing VR technology device and using hands touching 3D simulation at work or home office. startup office concept.

Kultur er én av de viktigste suksessfaktorene bak digital transformasjon. Og årsak til de største katastrofene. Finnes ‘digital organisasjonskultur’?

Sammenhengen er viktig og interessant. Først tok det 5 år fra transformasjonens spede begynnelse til betydningen av kultur  og organisasjon kom i fokus. Deretter ble kulturbygging en obligatorisk ingrediens - i alle fall på papiret. Men det hjalp lite, katastrofene fortsatte å komme med omtrent samme hyppighet. Kanskje var ikke kultur viktig likevel?

Tallene fra ADP Research Institute stemmer dårlig med undersøkelser vi liker å vise til på våre kanter - og har en annen innfallsvinkel til jobb-trivsel. Undersøkelsen og resultatene blir ikke mindre interessante av den grunn.

En fersk artikkel i Harvard Business Review nevner ikke digital transformasjon spesielt, men setter et betimelig søkelys på utfordringen:

Kultur er én viktig suksessfaktor for digital transformasjon. Og årsak til de største katastrofene. Finnes ‘digital organisasjonskultur . . .


Les mer ...
Åpent-innhold: Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Allerede abonnent? Logg inn for tilgang til alt stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.