'Brain as a Service’?

Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for full tilgang. Standardbruker? Logg inn for tilgang til åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'.
Businessman touching digital human brain with cell and neurons activity 3D rendering

… var tittelen på en epost som tikket inn forleden. Vi trodde det var en spøk - og tok feil!

Riktignok var tittelen misvisende. Vi snakker ikke om (enda) en cloud-tjeneste, men om neuro-technology, teknologi som kommuniserer mer eller mindre direkte med hjernen. Selv på terskelen til 2020 høres det ut som science fiction, og er akkurat det for folk flest. På laboratoriet derimot, sprudler det av aktivitet – og optimisme. I en slik grad at Facebook nylig betalte i nærheten av én milliard USD for New York baserte CTRL-labs – et oppstart-selskap uten andre verdier enn brainpower, gode ideer og noen imponerende prototyper å vise til.

Fascinerende. Både at det er mulig å selge (i hovedsak) urealiserte ideer for så store penger, og at vi tilsynelatende er nær realiseringen av en ny form for trådløs teknologi: Hjernebølger. 

Les mer ...
<b>Proff-innhold:</b> Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.