IT 2.0: Strategiske føringer 2020 – del I

Beslutningsverktøy for planlegging og strategi i IT-miljøer. Del I dekker robusthet, sikkerhet/cyberforsvar, avvikling/opprydding, data & dataflyt, ressurser og utviklingshastighet.

Mens denne utgaven av myPENDIUM var under arbeid, kom COVID-19. Det gjør innholdet enda mer aktuelt. Ingen kan forutsi krisens omfang, varighet og konsekvenser, men enkelte sammenhenger er gitt. Én av dem er at teknologi og IT har en sentral rolle i håndteringen og får en enda sterkere og viktigere rolle når en ny normal etableres i etterkant av krisen.

Denne sammenhengen plasserer et stort ansvar i ITs, IT-bransjens og teknologisektorens fang. Nye behov, større behov, enda raskere endringer og kanskje mest av alt: Kreativitet og fantasi. Vi møter ikke disse utfordringene ved å sette oss ned for å lage nye strategier, men ved å forstå, prioritere og handle. Forstå situasjonen, utfordringene og mulighetene. Prioritere begrensede ressurser og optimalisere ressursbruken. Og handle – raskt. Ikke vente på trygghet for at alle valg og planer er riktige, men holde oppe hastigheten og korrigere i forhold til erfaring og behov - hele tiden.

Situasjonen endrer og turbolader et allerede akselerert utviklingsbilde. Hele verden må over i et kreativt løsningsorientert modus, som vil skape en flom av nye muligheter – apper, data, tjenester, fysiske produkter, metoder, regimer. Mange gode, noen unike eller revolusjonerende, andre falske eller med lav nytteverdi. IT skal holde oversikten i dette kaoset uten å miste massefarten.

En umulig utfordring hvis vi ikke starter omprioritering og rydding umiddelbart. Tar et like turboladet oppgjør med historien, kaster eller skyver til side alt vi ikke trenger, gjør ‘plass på tallerkenen’ – først til de umiddelbare utfordringene, deretter til en fremtid som blir svært annerledes enn den vi kommer fra.

Derfor står utviklingshastighet og avvikling først på innholdslisten i denne utgaven av myPENDIUM der vi serverer de første 6 av 12 strategiske føringer for IT 2.0 – som gjerne kan brukes til strategi, men aller helst til beslutningsstøtte og handling.

mypendium11-strategiske-føringer-2020-intro
Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.