Når IT blir overkjørt

“IT skal understøtte virksomhetens mål, det trengs ingen vidløftig strategi for å få til det” var ledergruppens eneste kommentar. Skissen til ny IT strategi ble ikke realitetsbehandlet.

Hvis situasjonen virker kjent, er den magre trøsten at du er i godt selskap. Resten er tragisk, starten på en skikkelig nedtur for både IT og virksomheten.

Øredøvende naivitet fra en bakoverskuende ledelse – og et tydelig signal til IT: Selg mer, selg bedre. For det er IT som har forutsetningene for å forstå Digital Disruption, forandringer og muligheter. Det er IT som må selge inn budskapet, forklare både utfordringer og muligheter, skape forståelse for en utvikling som treffer alle.

Ingen underslår at dette er en stor utfordring for IT, som skal ombygge seg selv og selge et krevende budskap på samme tid. Den er også uunngåelig: Digital transformasjon treffer alle, og ‘noen’ må ta ansvaret for prosessen. IT er den naturlige kandidaten – hvis IT tar og holder på ballen. I motsatt fall er IT på vei ut, og noen andre tar styringen – typisk en ekstern partner. Ikke ønskelig, men kanskje nødvendig.

Poenget er at ledelsen ikke er naiv, men uopplyst. Det er ITs ansvar å rette på forholdet. Skape forståelse for konsekvensene av å henge etter – og nødvendigheten av å henge med. Alle er konkurranseutsatt. Også offentlig sektor må kjempe om kompetansen i markedet.


Se også…

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.