Trend: Kjøp deg stillhet

Lei av støy og annonser? For noen kroner kan du få ro. Naturstridig? Kanskje, men stadig mer alminnelig.

Det måtte komme. Annonsefrie soner. På nett, på TV, på Spotify – og kanskje på Facebook. For betaling. Ro, konsentrasjon, fokus. En forandring mange av oss har ventet på. Vi mistrives med digi.no, aftenposten.no, vg.no og i voksende grad med LinkedIn og andre gratistjenester – i takt med at de overlesses av annonser og annen støy. Aviser ‘leker’ mer seriøst med betalingstjenester – også i Norge.

For 4-5 år siden var det umulig. ‘Gratis’ var det eneste som gjalt. Sammen med flest mulig ‘øyne’. I dag er oppfatningen i endring. Det er naturlig. Veien blir til mens vi går. Vi tilpasser oss.

Selv sosiale nettsteder sysler med betalingsvarianter. Ikke Facebook eller andre kjente – enda, men nykommere som mangler historisk ballast og ditto bremser, og kan agere umiddelbart på trender i markedet.

Og trenden er RO, støyfrie soner. Markedet er betalingsvillig. Oppfatningen av ‘gratis’ endrer seg, og minner om situasjonen for 15 år siden: Gratis smaksprøver, betal for ‘the real thing’. Eller – dersom smaksprøven er god nok, aksepteres ulempene – i dette tilfellet støyen. Mange gjør nettopp det. Vi andre får et alternativ. Det blir god business. For alle.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.