Fortsett til innholdet.
Personlige verktøy

 

Seksjoner
Meninger, obervasjoner, erfaringer fra IT-markedet: IT-currents

Digital (u)kultur

Publisert 16-05-2018 07:52 • Tags: Disruption
Ingen liker å bli kalt 'treg'. Mange vi kjenner oppfatter seg som 'digitalt foroverlente'. De har hjemmet, bilen og lommen, selv sykkelen, fulle av digitale verktøy. Likevel – på jobben går det tregt. Digitalt kultursjokk?

Vi har digitalisert i 50 år. Kontinuerlig introdusert digitale hjelpemidler i alle tenkelige sammenhenger – med fine resultater. Naturlig progresjon. Med den følge at det i dag finnes digitale komponenter over alt i virksomheten. Det er flere tiår siden vår avhengighet ble total.

På et punkt for ikke veldig lenge siden passerte vi en grense. Verden ble mer digital enn analog. Og - omtrent samtidig - begynte de digitale komponentene å snakke sammen. Først i mindre grupper, så større grupper, så globalt. Grensene gikk i oppløsning, teknologien ble mindre synlig, nytteverdien mer synlig, og den digitale transformasjonen var i gang.

I dag er den fremskreden og akseptert. Alle vil være med, ingen vil stå igjen på perrongen. Politikere, ledere og enkeltpersoner har høye ambisjoner, og mener å være kommet langt. Altfor få av dem har imidlertid løftet seg fra 'digitalisering' til 'digital transformasjon' eller vist interesse for sin egen rolle i endringsprosessen. Det handler fortsatt om 'andre', ikke 'meg'.

Ingen kan bygge fremtiden på en vrangforestilling om tidenes største omstilling. Derfor det betimelige spørsmålet: Hvordan blir vi digitale? Svaret forbauser og forarger: Det starter med oss. Statsministeren, IT-sjefen, lokomotivføreren, læreren. Ikke like mye og ikke på samme måte, men store endringer for alle. Digital transformasjon kan ikke kjøpes, outsources eller fikses av IT, den må gjøres – av hver enkelt. Ingen får førerkort uten trening og opplæring. Ingen blir digitale medspillere i egen organisasjon uten å endringen, rollen, mulighetene. Nye strukturer, nye oppgaver, nye rutiner, kanskje ny jobb. Det skremmer.

Den personlige endringen handler ikke om teknologi og dingser, men holdninger og mestring. Egentlig om kultur, men kulturbegrepet er overbelastet og - for mange - skremmende i seg selv. ‘Holdninger’ er forståelig og ufarlig, og gjør utfordringen mindre truende. «In the digital age it is not sufficient to do digital, we have to be digital» skriver Dan Rowles og Tom Brown i boken Building Digital Culture. De trekker også frem et enestående sitat fra kjente Nicholas Negroponte, leder for MITs AI-lab. For 20 år siden beskrev han med stor nøyaktighet den situasjonen vi er på vei inn i: «Like air and drinking water, being digital will be noticed by its absence, not by its presence.»

Digital transformation

Digital transformation is the process of making our organization fit for purpose in a radically changed environment. However, not only is the environment radically changed, but it will continue to change, and we need the ability to keep pace with the change.

Fra 'Building Digital Culture'.

Der har vi det. Vi blir digitale – fullverdige innbyggere i digitalalderen – ved å justere holdningene, endre målestokkene, droppe gamle verktøy og oppgaver til fordel for nye. På samme måte som vi slapp CD-plater, skrivemaskiner, telefaks og mye mer for noen år siden. Se på det som en flytting der vi tar med oss det viktigste inn i nye lokaler - nye omgivelser, verktøy, prosesser, forventninger. Dette er digital kulturbygging – etablering av verdier, holdninger og adferd tilpasset en digital virkelighet der raske endringer er forventet og naturlig. Uansett om vi stemmer pianoer, bygger skip, steller eldre eller drifter datasentre: Måten vi gjør det på, måler det på, tenker på, samarbeider på er eller blir annerledes. Verden venter ikke på sendrektige beslutningsprosesser og nordisk konsensuskultur. Tvert i mot, den akselererer.

Krevende - men med et viktig lyspunkt: De fleste er et godt stykke på vei allerede – 'på privaten'. Nærmest uten å se oss tilbake har vi transformert privatlivet i en grad som får Negroponte-sitatet ovenfor til å føles riktig. Vi stusser ikke over å sette i drift robot-klipperen for sommeren, la robotstøvsugeren herje rundt på egen hånd, spørre Siri om været i London eller sjekke skattemeldingen på 2 minutter - på e-post. Vi ville derimot reagere kraftig om disse og tusen andre selvfølgeligheter ikke var der. De som har mistet mobiltelefonen det siste året og vært noen dager uten, vet hva vi snakker om. Vi er digitale. Vi har flyttet inn i en digital hverdag, tilpasset oss, og høster gevinstene hver dag. Nå er det jobben sin tur. Og det er oss det står på.

Vi er kulturbyggere, har relevant erfaring, ønsker resultatet i den andre enden og vet at det haster. Hva venter vi på? Transformasjonen drives ovenfra, bygges nedenfra - hver dag.


Se også ...