The greatest software ever written

Går det an å rangere programvare? I så fall etter hvilke kriterier? Finnes det et verdens beste musikkstykke eller maleri? En verdens viktigste oppfinnelse eller oppdagelse? Muligens, men rangeringen vil alltid avhenge av hvem som rangerer – den vil være subjektiv. Samtidig – konkurranser og rangeringer kan være både underholdende og lærerike.

For noen år siden brukte Dagens Næringsliv 3 hele sider i en lørdagsutgave på å presentere og diskutere ‘tidenes 400 beste (musikk-)album’. Diskusjonen gikk på hvordan og om det i det hele tatt er mulig å lage en objektiv rangering av noe så subjektivt som musikk. Konklusjonen ble ikke spesielt overbevisende, men serverte underholdende lesing for interesserte.

Hangen til å rangere, plassere, skape konkurranser hører tiden til. Det er viktig i de mest usannsynlige sammenhenger å være best, eller å være på ti-på-topp listen. Enkelte ganger er rangeringen meningsfull, men i et flertall av tilfellene er kriteriene for rangering så subjektive at det hele i beste fall blir underholdning. Men selv i slike tilfeller kan presentasjon og diskusjon være interessant, faktisk eller historisk – i alle fall for spesielt interesserte.

Går det an å rangere programvare? I så fall etter hvilke kriterier? Finnes det et verdens beste musikkstykke eller maleri? En verdens viktigste oppfinnelse eller oppdagelse? Muligens, men rangeringen vil alltid avhenge av hvem som rangerer – den vil være subjektiv. Samtidig – konkurranser og rangeringer kan være både underholdende og lærerike . . .


Les mer ...
Åpent-innhold: Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Allerede abonnent? Logg inn for tilgang til alt stoff. Ingen tilgang? Registrer deg – bli med i ‘det gode selskap’. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.