Beste praksis, verste resultater

Referee showing the red card in the soccer stadium focus on card

'IT training programs stall amid search for best practices' leste vi på TechTarget forleden. En betimelig og effektiv oppsummering av vår diskusjon i et IT-miljø for et par måneder siden - med tema 'best practices - bortkastet tid?’

Vårt utgangspunkt var 'ja' - med enkelte unntak, deres utgangspunkt det motsatte. Vi endte med et kompromiss de fleste kan leve med: Best practices er OK på områder med langt (tids)perspektiv. 

Problemet med best practices er todelt, begge har med tid å gjøre. Den ene at best practice per definisjon er basert på laaang tids erfaring. Fint og riktig når vi jobber med lange horisonter, uanvendelig når 2 år er lenge og 3 år er ‘uendelig’. Den andre at best practice aldri passer uten videre, og tiden til å tilpasse ikke finnes.

Derfor dukket det røde varselflagget opp tidlig i diskusjonen vi nevnte ovenfor, og avfødte følgende spørsmål: "Bruker vi så mye tid på å finne og tilpasse best practice at vi glemmer hva det er vi egentlig trenger?" og videre «blir vi så ivrige eller utålmodige at vi tilpasser behovet til malen i stedet for motsatt?»

Sannheten er at best practice lever på lånt tid og har gått ut på dato for lenge siden. Allerede i 2013 skrev vi (se Når best practice blir worst case):

Utfordringen med best practice er tredelt. For det første er målestokken i beste fall ullen. For det andre – når den ikke er ullen, gjelder den et annet scenario enn vårt. Og for det tredje: Best practice tar lang tid å erverve, formalisere og formidle. Innen den er formidlet og forstått, er sjansene stor for at den er utgått på dato – også i sitt hjemmemiljø.

Siden er det blitt verre fordi hastigheten fortsetter å øke og irrelevans kommer tilsvarende raskere. Like fullt er best practice fortsatt et mål, en mal og en nødvendighet i mange teknologi-miljøer. Og derfor denne påminnelsen, der observasjonen fra artikkelen nevnt i innledningen peker ut en mer tidsriktig retning å gå:

Without a standard set of best practices to refer to for IT training programs, or any industry consensus on the best general approach to training, large enterprises have begun to trail smaller, more nimble counterparts in the efficiency of their software releases.IT training programs stall amid search for best practices

I dette tilfellet gjaldt det opplæring, men kunne like gjerne vært drift, utvikling, transformasjon, dataflyt – eller helt andre disipliner, for eksempel M&A og organisasjonsutvikling, som MIT Sloan Management Magazine var inne på for et års tid siden. Artikkelen avsluttes med følgende advarsel:

Finally, it is important to keep in mind that even the best of best practices has a limited shelf life. The more popular a practice becomes, the less likely it is that adopting it will enable you to outperform your competitors.Why Best Practices Often Fall Short

Situasjonen minner om tilsvarende for arkitektur, som vi diskuterte for kort tid siden (Den siste arkitekturen): Viktig før, hemmende nå. En hvilepute for gamle vaner der de som hviler, sovner og forsvinner.

Budskapet er derfor: Glem best practices, søk fersk kunnskap i stedet, fra eksempler som er relevante for oppgaven. De finnes alltid, og det har aldri vært lettere å finne dem.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.