Battery-gate

Den såkalte batteri-skandalen ble julens tech-underholdning. Snakk om storm i et vannglass. Kan noen forklare verden at en bil som går saktere enn normalt er bedre enn en bil som står?

Mer komplisert er ikke historien sett fra vårt ståsted. Smart software tar vare på kundenes behov når teknologien svikter. Og batterier er teknologi som svikter – alltid, før eller siden. Ikke bare Apples batterier, men alle batterier. Markedet vet det og har lært seg å leve med det. Noen husker sågar å tømme laptop-batteriet helt av og til, andre gir blaffen og tar konsekvensene, men ingen er overrasket.

Apple og de fleste andre med bærbart/mobilt utstyr har utviklet smart software som reduserer effekten av batterienes kjente utilstrekkeligheter. Det skulle bare mangle. At mekanismene og håndteringen er ulik, er naturlig – men målet er det samme: En optimalisert brukeropplevelse.

Derfor kan det være vanskelig å forstå at Apples automatiske hastighetsreduksjon er noen sak i det hele tatt. Men Apple gjorde en feil – en liten feil med store konsekvenser: De fortalte ingen om mekanismen. Utrolig kløneri fra et selskap kjent for både brukerfokus og smartness. Men ingen er perfekte, og Apple bet i det sure eplet. Tok en ‘hit’, som økonomene sier, på erstatningsbatterier. Det har de råd til.

Og hele verden har fått en påminnelse om noe vi visste fra før, men slett ikke alltid praktiserer: At åpenhet er lønnsomt, hemmelighold er mistenkelig. Mer nå enn noen gang – fordi verden er mindre og det alltid er noen ‘der ute’ på jakt etter et poeng. En nyhet, en skandale.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.