Web-trender as a Service

Å følge med web-utviklingen på teknologi-nivå er en heltidsjobb. Tjenester, aktører, teknologier, verktøy – alt i konstant og rask forandring. Men hjelpen finnes – på web – med mulighet for personlig tilpasning…

BuiltWith.com kaller seg ‘technology profiler’, men kunne like godt sagt ‘trends-as-a-service’. Ingen nykommer, snarere et eksperiment som har vokst seg inn i en verdifull rolle – omtrent som Speedtest.net – med ett viktig unntak:

Tjenesten indekserer - rettelse: ‘undersøker’ - én milliard sider hver måned på jakt etter nettopp trender: Hvilke verktøy og løsninger brukes av hvem, hvor, hvor mye og med hvilke forandringer siden forrige måned – eller lenger bakover. Beslutningsgrunnlag (hva skal vi velge og hvorfor), trygghetsgrunnlag (valgte vi riktig), kunnskap (hva skjer hvor) og mer – BuiltWith setter sammen data på flere måter enn de fleste av oss har fantasi til – og får ut nytteverdi. Enkle grafer og statistikker for sporadiske brukere (gratis), dypere analyser for profesjonelle, betalende kunder. En klassisk web-businessmodell som fungerer – og nylig ble supplert av et verktøy for leads-generering.

For oss og titusenvis av andre tekniske ‘brukere’ er det trendene som er interessante. Hvordan gjør våre verktøy det på markedet, har det dukket opp nye som tar av og i så fall blant hvem? Typiske ‘utvalg’ er de 1 mill. største, de 100.000 eller 10.000 største – alternativt et land eller en region. Eller hele Internettet, som for BuiltWith betyr 380 millioner server-sites. Av disse bruker 68,86 millioner (18%) bruker Apache. 8,000 websteder bruker (eksponerer) Oracle Commerce, 42,000 bruker SalesForce. For eksempel. Tallene er indikative, prosentene er representative.

I løpet av det siste året har vi oppdaget et 20-talls ‘nye’ tjenester av kommersiell interesse for våre klienter via BuiltWith. Pluss beslutningsgrunnlag for vår neste web/CMS-løsning, som kanskje ikke blir WP likevel.

Seeing is believing – prøv selv. Oppdatert beslutningsgrunnlag er alltid verdifullt. Og finner du først nytteverdien, er BuiltWith vanedannende – og i konstant utvikling.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.