Overdreven respekt for AI

Se deg i speilet neste gang AI nevnes. Blir du litt strammere, litt rettere i ryggen, et hakk mer spent eller skeptisk? Da er du trolig en IT-person – og ganske sikkert på feil spor.

For mens resten av verden tar i mot og i bruk AI med den største selvfølge, er IT skeptiske og overdrevent respektfylte. For oss er AI seriøse saker, Watson, forskning, romfartøy og avanserte produksjonslinjer. Resten av verden bruker AI i bilen, telefonen, stua, via tastaturet på de underligste web-steder og i mange andre sammenhenger.

AI er ikke Watson. AI et et spekter – fra Alexa, Siri og Cortana til gigantiske nevrale nettverk drevet av spesialprosessorer fra NVIDIA med utrolig kapasitet. Og naturligvis Watson, som ble hele verdens introduksjon til temaet – en effektiv legitimering og en kapasitet vi har den største respekt for.

Poenget i vår sammenheng: AI er et verktøy med enorm spennvidde, som koster lite, er lett tilgjengelig og allerede har forandret verden. Ingen kan ignorere AI. Vår oppgave som teknologer og IT-personer er å forstå nok av teknologien til å se mulighetene og fortelle virksomheten hvordan de kan utnyttes. Det er ikke et valg, men en del av den digitale transformasjonen.

2017 er allerede AI-året, og myMAYDAY.com vil levere pragmatiske bidrag til forståelse – av teknologien og mulighetene. Vi trenger ikke NVIDIAs fantastiske GPU-brikke med 3072 kjerner og 12 milliarder transistorer for å komme i gang. Det holder med en RaspberryPi og en bok eller to – og kommentaren Har du en AI-strategi. Pluss løpende oppdateringer fra O’Reilly.com – for eksempel 7 AI trends to watch in 2017.

Følg med!!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.