Server business = bad business

«Google vurderer å bytte fra Intel til Qualcomm» leser vi på nettet. En påminnelse om hvordan IT-markedet har forandret seg på 5 år: Store kunder kjøper chips, ikke servere.

Ifølge SiliconBeat har Google vært én av Intels største kunder på server-chips i mange år. Og i likhet med Facebook, AWS og en håndfull andre av de store tjenesteleverandørene, lager Google sine egne servere. Rettere sagt: De får dem laget per egne spesifikasjoner. Akkurat gode nok, ingen ting ekstra som koster mer, kompliserer og trekker mer strøm. «Godt nok er (alltid) det beste.»

Ingen business for Dell, Lenovo, HP, Cisco eller Oracle. Faktum er at det tradisjonelle server-markedet imploderer mens mengden servere gjør det motsatte.

Derfor kvittet IBM seg med x86-server businessen for 2-3 år siden (se IBM vokter marginene). Derfor er Dell og HP borte – i alle fall fra dette markedet – i 2020. Og derfor slutter også du og jeg å kjøpe servere. De blir for dyre. Vi kan ikke konkurrere med sky-aktører som betaler 1/10 av vår pris for servere og tilsvarende for lagring. For ikke å snakke om svitsjer og rutere (se Open Compute Project FAQ).

Server business er bad business – ikke bare for leverandørene, men for de fleste av oss.


Se også …

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.