FBI vs. Apple – sesongfinale

Overraskende sesongavslutning: FBI klarte det selv. Men serien er ikke avsluttet. Neste sesong byr på nye argumenter, flere caser, samme problemstilling. I mellomtiden har vi fått en betimelig påminnelse. Kryptering er aldri sikkert.

Kjent kunnskap for IT-profesjonelle, men like fullt en betimelig påminnelse. Sikkerhet er ALLTID en balansegang – mellom paranoia og fornuft.

At FBI omsider (tilsynelatende) klarte å hacke den etterhvert så berømte iPhone 5s fra San Bernadino – med god hjelp fra ukjente ‘eksperter’, løste et akutt problem for begge parter, men etterlot det viktigste spørsmålet uavklart: Hvor går grensen for hva myndigheter og politi kan kreve? Det ligger en kø av mindre synlige saker og venter på avklaring. Og flere kommer. Derfor vet vi at en ny sesong av ‘serien’ er i vente. Og at Apple, Google og flere jobber febrilsk med å tette hull og bygge enda bedre kryptering – på alle produkter, inklusive iCloud. Reell asymmetrisk kryptering der ingen andre enn kunden kan dekryptere, uansett hva myndighetene måtte ønske seg. Som enkelte cloud-leverandører allerede tilbyr – for eksempel sveitsiske Tresors.

Best i klassen er en flyktig tittel i dette markedet…

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.