Nettbrett + penn = 2016

Vi kjenner kontorister og byråkrater som sverger til papir og penn. Som selv i 2015 skriver ut alt, noterer, ‘guler ut’ og skanner tilbake til ‘systemet’ hvis de må. Det går under motto ‘if it ain’t broken, don’t fix it’. Forandring er utelukket.

En bakstreversk innstilling som ikke gjelder i praksis. Selv de mest hårdnakkede motstanderne av forandring går i dag rundt med betalingskort, tippekort og smarttelefoner. Fordi det ble for fristende, alternativet ble for vanskelig eller det føltes for dumt å la være. Uansett årsak – et bevis på at den tradisjonelle ‘holdninger følger generasjoner’ ikke lenger stemmer. I et slikt lys, hva skjer med penn og papir?

Her er den korte varianten: Papir forsvinner. Ikke helt, men nedturen blir raskere de neste 3-4 årene enn den har vært. Pennen derimot, overlever og blomstrer. Apples iPad Pro + Pencil og Sonys Vaio Duo starter den digitale penn-alderen. Pennen overlever fordi den er et naturlig kreativt redskap. På samme måte, men i større grad enn hammer og skrutrekker, som lever i beste velgående til tross for sine billige og lett tilgjengelige maskinelle konkurrenter. Ikke like utbredt, men uunnværlige og uunngåelige.

Pennens overlevelse får også en annen effekt som påvirker vår strategi: Store, lette brett vil florere. De store smarttelefonene kannibaliserer det tradisjonelle brett-markedet, som flytter seg oppover. Og blomstrer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.