Evig jakt på raskere oppstart

«Want faster Windows 8.1 startup?» leste vi på nett forleden. For 20 år siden leste vi «want faster Windows 95 startup?». I mellomtiden har behovet vært påtrengende og fremskrittet fraværende. Står utviklingen stille?

Det enkle svaret er ‘ja’. Enorme ytelsesmessige forbedringer spises kontinuerlig av dårligere programvare, mer programvare, høyere kompleksitet og større forventninger. Det gamle ‘ordtaket’ “what Andy (Intel) giveth, Bill (Microsoft) taketh away” gjelder fortsatt.

Dette handler ikke primært om Windows, men om et døende konsept. Vår iMac av nyere dato med siste utgave av OSX starter riktignok operativsystemet på sekunder, men bruker flere minutter på å gjenskape den bordflaten jeg ønsker. Er 10 sekunders oppstart mulig?

Definitivt. Vi opplever det hver eneste dag. Mens vi venter på at desktop og laptop skal omstarte, tyr vi til brett – og blir der til lenge etter at desktoppen er tilbake. Det fungerer, er effektivt, vanedannende og tilgjengelig. Det trengs ingen analyse, kun en observasjon for å konstatere at markedet er i bevegelse. Graviterer mot brett som konsept. 2015-generasjonen av ‘desktop’-utstyr er forvokste brett. De kommer i bøtter og spann – fra Microsoft, Apple, Asus, Samsung, Acer og så videre. 12″, 13″, 15″, snart 20″. Vi gleder oss. En brukeropplevelse som allerede er kjent, effektiv og naturlig.

Derfor – mens store deler av markedet oppdaterte sine PCer i 2014, bruker vi ikke tid på PC eller desktop-strategier. Vi lager en klientstrategi.


Se også

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.