Cisco + OpenDNS = Smart Move

I dagens marked er Cisco stor, gammel og etablert – og under press fra mange kanter. En supertanker i markedet – med lang responstid og behov for ny energi, ny business, nye ideer. Er OpenDNS vitamindosen Cisco trenger?

Selv Facebook truer Cisco i 2015 (se Open Compute Project FAQ). Konsolideringen i datasenter-markedet forstyrrer styrkeforholdene og forskyver balansen. Microsoft, Dell, HP, Cisco og mange flere er på defensiven og trenger både nye ideer og ny retning for å plassere seg positivt i en heldigital hverdag.

Sikkerhet er ett av områdene Cisco velger. Et viktig og riktig valg etter vår oppfatning. Selskapet har ikke manglet sikkerhets-produkter og -initiativer de siste 15 årene, men er lite synlig i den nye virkeligheten vi har beskrevet i en serie analyser tidligere i år (se for eksempel analysen Du er infisert). Oppkjøpet av ThreatGRID for et års tid siden har ikke endret inntrykket. Her dominerer (relative) nykommere som tenker og agerer annerledes.

OpenDNS er én av dem, og har vært på vår radar siden 2009 (se DNS, malware og beredskap). Selskapet har bidratt til å løfte markedets forståelse av DNS’ rolle i sikkerhetssammenheng, og demonstrert hvordan smart bruk av DNS kan levere effektiv beskyttelse for både sluttbrukere og datasentre – ute av syne (se analysen Tid for offensivt cyberspace-forsvar). Et perfekt utgangspunkt for et mer offensivt Cisco, der neste trinn bør bli enda et oppkjøp – for eksempel av FireEye (se analysen Trendsettende Cybersikkerhet).

Spennende takter fra Cisco – som trenger OpenDNS mer enn OpenDNS trenger Cisco. Mest av alt: Markedet trenger den type tjenester OpenDNS tilbyr.


Se også:

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.