Virtuell utviklingsbrems

Lett å overse i hverdagen: ‘Virtuell’ betyr enten ‘gammeldags’ eller ‘under oppussing’. Kostbar isolasjon fra virkeligheten.

Virtuelle maskiner, nettverk, desktops, lagring, etc. Nyvinninger som ligner tilstrekkelig på det gamle til å føles kjent. Mekanismer som utnytter nye ressurser for gamle jobber. For eksempel: Virtuelle maskiner innkapsler applikasjoner og leverer ny fleksibilitet – benytter ekstrem kompleksitet og store ressurser for å simulere historiske omgivelser. 15 år tok det å få aksept for det vi kunne startet med: Små, effektive ‘containere’ (Docker, LXC, flere…) som gjør jobben uten ekstra polstring.

Tilsvarende med virtuelle desktops og VDI: Livbøyer for gammel teknologi – med høy kompleksitet, stort ressursforbruk og lav hastighet forover. Og mens få bestrider dens midlertidighet, blomstrer virtuell business. “Kjempemarked” sier leverandørene. “For å vinne tid” sier markedet. Men det er ikke å vinne tid vi trenger. Vi trenger å få opp farten. Utnytte muligheter i stedet for å bortforklare dem.

Derfor: ‘Virtuell’ – uansett etternavn – skal ikke være en strategi, ei heller være en del av den. Virtualisering er en overgangsordning. ‘Virtuelt’ betyr fokus bakover, isolasjon fra virkeligheten.

Oppdaterte, web-baserte løsninger trenger verken virtualisering eller containere. De trenger riktig arkitektur.


Se også …

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.