Sommer for utviklere - del 2

Utviklere er vandrende selvmotsigelser. De kan alt, men er likevel kunnskapssugne. Tar gjerne en utfordring, men fraber seg forslag til løsning. Med mindre det kommer fra en rettroende. Én av deres egne.

Derfor er besserwisser-varianten den de fleste av oss møter oftest. Vi er på utsiden, vantro. Å være på utsiden betyr at vi ‘skjønner ingen ting’. Og for all del – ikke forsøk å late som. Da får du høre hvor komplisert, avansert, krevende og magisk håndverket (eller ‘kunsten’) egentlig er.På innsiden møter vi en annen verden: Kreativ, entusiastisk, lærevillig, delende og mye mer. I utviklingsmiljøer har begrepet ‘klanen’ fått ny betydning, en ny dimensjon.

Noen av oss har vært på innsiden, men havnet ‘uttafor’ av tidens tann. At vi fusker i faget kvalifiserer ikke. Ei heller lang fartstid. Vi forsøker oss likevel med en anbefaling – både til fuskere i faget og til innfødte, medlemmer av ‘klanen’: Boken Learning PHP, MySQL, JavaScript, CSS og HTML5 (Robin Nixon, O’Reilly) har noe for alle. En inspirerende og kompakt blanding av praktisk erfaring og fakta egnet til å inspirere selv besserwissere.

For – når det kommer til stykket – ingen kan alt. Derfor liker utviklere fagsamlinger og fagkonferanser. Muligheter til å bli inspirert og lære nytt uten å avsløre hva de ikke kan eller ‘aldri har vært borti’. Eller kan gjøre det blant sine egne, i ‘trygge omgivelser’. For egen del har vi i all ydmykhet ‘fiklet’ med CSS, JavaScript, HTML5 og mySQL i årevis. Og Python, fordi myMAYDAY.com er Python (Plone/Zope) basert. Vi liker Python, men WordPress, som vi nå flytter til, er PHP-basert. Derfor dukket akkurat denne boken opp på radaren. Med strålende anbefalinger på Amazon.

Som vi – etter 2 måneders ujevn bruk – støtter. Ingen referanse-manual for noen av teknologiene, men en kompakt og effektiv innføring med eksempler og praktiske hint. Selv der vi mente å ha ‘tak på det’, har vi fått nytt kjøtt på beinet, nye innfallsvinkler og ideer. Inspirerende. Med fokus på hovedpoenget for all brukerorientert utvikling i 2014: Dynamic Websites. Video, audio, animasjoner, konverteringer, effektiv interaksjon, HTML5/CSS3 – 540 sider som først skummes, deretter brukes, for så å bli referanse.

Utviklere liker å lære – helst av hverandre, i klanen. Robin Nixon er definitivt i klanen. For egen del har vi fortsatt foten i døra. Og fortsetter å la oss inspirere av «Learning PHP, MySQL, JavaScript, CSS and HTML5». Anbefales.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.