Sommer for utviklere - del 1

Gode utviklere er faglig nysgjerrige. Alle utviklere sier de har for lite tid til faglig oppdatering. Her er en mulighet til å gjøre noe med begge deler.

‘Lære av hverandre’ er uslåelig, og har alltid vært kvalifiserende for gode utviklere. De beste er kunstnere, de fleste er mekanikere, alle trenger læremestre. En ‘læremester’ kan være kildekode laget av andre ‘kunstnere’, enkelte ganger fysiske personer, tidvis sågar verktøy. Ruby-on-Rails åpnet øynene for en hel generasjon: En annen måte å tenke på.

Tilbake til sommer og nysgjerrighet: På leanstack.io kan utviklere drømme seg bort i minutter eller timer. Hvordan gjør de store det? Hvilke verktøy/tjenester bruker de? Hvordan får de det til? Klart vi kan se på HTML-koden, men den forteller kun en liten del av helheten. Dessuten er det tidkrevende.

Leanstack.io (per 2020 endret til stackshare.io) serverer metodikken anno 2014: Klikk på et ikon, få svaret. En oversikt over verktøy og tjenester bak LinkedIn, Dropbox, Ebay, Pinterest, SalesForce, Spotify og flere. Noen kjente, mange nye – verktøy de fleste av oss aldri har hørt om. Og det vi ikke vet, har vi vondt av. Eller motsatt: Kunnskap er fortsatt makt.

Jenkins, Balsamiq, Salt, Confluence, Cloud9, Jira, …

Nyt sommeren!

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.