IPv6 rører (kraftig) på seg

Endelig mer enn en krusning på overflaten. 3% på verdensbasis er en dobling på 8 måneder. På tide å hoppe ned fra gjerdet?

Fortsatt en marginal del av totalen. Det er ikke mengden som vekker berettiget oppmerksomhet, men veksten. Kurven peker mot 5-6% ved utgangen av året. Det er substansielt, og gode nyheter for alle som er opptatt av langtidsstabiliteten i Internettet.

Verden er praktisk talt tom for ‘gamle’ adresser. Vi nærmer oss tidspunktet da ‘gammelt’ eller ‘ja takk, begge deler’ ikke lenger er en mulighet. I alle de store Internett-markedene – Asia, Europa og USA.

Endringene fra vår forrige status-rapport er interessante (IPv6: Nix tilbud, null etterspørsel). Spesielt USA og Tyskland bidrar vesentlig til veksten. De har løftet seg fra 3% i juni 2013 til hhv. 5,84% og 6,14% i dag. Norge har snudd nedgangen og løftet seg fra 0,9% til 2,21%. Belgia har overtattm ledertrøya med over 11%, mens Sveits som ledet sist, har gått litt tilbake, fra 10 til 8,8%.

De store utslagene i enkelte land skyldes at store ISPer åpner slusene for IPv6 til privatmarkedet. I Norge er det fortsatt umulig for privatpersoner og vanskelig for virksomheter å få IPv6-forbindelser. Unntakene som bekrefter regelen er Powertech og Kvantel – kun for bedriftsmarkedet.

Utviklingen øker presset på resten av markedet: Når 5% av verden kjører IPv6 mot slutten av året, begynner det å haste for de som ikke har startet prosessen. Som vi har konstatert tidligere – det er fortsatt tid: Ikke til å vente, men til å handle.


Se også…

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.