Tessel - LEGO for voksne

En overdrivelse. Du trenger ikke være voksen for å ha det gøy med Tessel. Det holder å være kreativ – og uten redsel for kabler og Javascript.

Alle er litt kreative. Kreativitet stimuleres av muligheter. Ingeniører og IT-profesjonelle fortrenger kreativiteten det meste av tiden. Nødvendig – fordi alt skal passe i et system. Det er jobben.‘Egen tid’ bør imidlertid også være en del av jobben. Én av årsakene til Googles suksess er at tilstrekkelig mange ansatte har hatt nok tid tilgjengelig til å være kreative. Lære nye ting, se muligheter, teste dem ut.

Har du en liten (eller stor) utvikler i deg, likte du vår kommentar om RaspberryPi for en tid siden. Minimal kostnad, ubegrensede muligheter, store fristelser – for den kreative. For utviklere har en weekend med Ruby on Rails omtrent samme effekt. Vi kommer ut i den andre enden med endret verdensbilde. Og endret oppfatning av hva som er mulig.

Tessel hører hjemme i samme klasse, men er enda et strå hvassere: Mindre, enklere, billigere, mer fristende. Utviklingsselskapet Dragon Innovation prøver seg på ‘crowdfunding’ av en ARM-basert ‘universaldings’ (se bildet) med minimal kostnad, ekstreme utbyggingsmuligheter og inspirerende lav terskel på programmeringen. Litt generell programmerings-kunnskap og erfaring med Javascript er alt som skal til. En PC eller Mac og en USB-kabel, og vi er i gang.

Har du det i deg, er du fristet allerede. Hvis ikke, vent til verden oppdager det nye nivået. Da blir Internettets vekst fra 8 milliarder dingser i dag til 40 milliarder før 2020, naturlig, kanskje konservativt. For det er ikke bare hva Tessel kan gjøre som er ‘mindblowing’, men hva den har og kan før vi starter. Vi har brukt uttrykket ‘senke terskler’ tidligere. Tessel fjerner dem.

Se selv. Bli inspirert.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.