Programvaredefinert maskinvare-sludder

‘Same S…, New Wrapping’ skjer i alle bransjer, og overrasker ingen. Det som overrasker, er at noen går på limpinnen hver gang.

Muligens av mangel på andre nyheter, slo CW stort opp om ‘programvaredefinert maskinvare’ forleden (12/4/13). ‘En selvmotsigelse’ var vår første tanke, eller kanskje bare en misforståelse. Siden verktøyene som skaper hardware er programvare, har en forvirret journalist lansert et nytt begrep.

Forklaringen viste seg å være enda enklere: CW snakker entusiastisk om maskinvare som er tilpasset programvare. Dermed får historien et humoristisk tilsnitt. Om ikke alltid, så i alle fall siden 70-tallet har maskinvare blitt tilpasset programvare. Maskinvare uten programvare er som en bil uten motor. At de tilpasses hverandre for å levere et gitt resultat, er like innlysende som at en lyspære tilpasses sokkelen den skal brukes i.

Ingen er overrasket over at Oracles SPARC-systemer er bra på database-operasjoner. Like lite som at en grafikkprosessor fra Nvidia er bra på grafikk. Hva er x86 bra på? Operativsystemer – Windows og Linux med flere. Er (var) x86 ‘programvaredefinert’ i den forstand at den var tilpasset en spesiell type programvare? Ikke til å begynne med, men den ble det etterhvert. Ciscos første rutere hadde generelle prosessorer, og fikk etterhvert spesialisert hardware. Programvaredefinert hardware? Ingen hadde funnet opp uttrykket, men definitivt. Og selvfølgelig.

Med andre ord: At hardware spesialtilpasses til oppgaver – dvs. til programvaren som skal kjøres, er en selvfølge, ingen nyhet. Å servere gamle selvfølgeligheter som nyheter, er en fornærmelse mot IT-markedet. Markedet trenger teknologi-forståelse og innsikt, ikke mer støy.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.