Hvorfor verden venter på Mavericks

Apples nye desktop OS er (r)evolusjonerende: Det konverterer bordmaskinen til et forvokst nettbrett.

En epost fra iTunes forleden startet med følgende setning: “OS X Mavericks will include iBooks for Mac.” Den fortsetter med å forklare hvilke nye markedsmuligheter ‘nyvinningen’ byr på. Tenk, endelig kommer desktoppen etter, og vi kan lese bøker også der …

Ironi til side, rekkefølgene er unektelig tankevekkende. Desktoppen har vært funksjonelt ledende i snart 30 år. Selv i 2013 hender det at vi “må gjøre det på desktoppen, det er enklere”. I realiteten er det like ofte motsatt – kanskje oftere, og gjerne ubevisst.

Slå opp et telefonnummer? Vi griper etter telefonen. Sjekke et kart eller en rute? Vi griper etter brettet. Hva var det det sto i boken om IT-strategi, REST eller Apache? “Gi meg padda, må sjekke.” Og så videre.Rekkefølgen er endret. Mobile enheter får funksjonaliteten først. Så ‘back-portes’ den til desktoppen.

Big Deal? Definitivt – fordi det påvirker enhver klientstrategi. Å gi desktoppen prioritet fordi den har ‘all funksjonalitet’ stemmer ikke med virkeligheten. Når vi fortsatt argumenterer for at ting er enklere på desktoppen, er årsaken oftere menneskelig treghet enn teknologisk utilstrekkelighet.

Dessuten: Innstillingen endrer seg raskt, en endring som er spesielt synlig etter ferien. En halv verden har feriert – uten laptop, med brett. Tilbake på kontoret sitter den samme halve verden med fingrene på skjermen og lurer på hvorfor ingen ting skjer.

Endringen er enveiskjørt, permanent. Apples Mavericks diskonterer denne virkeligheten. Derfor tripper tech-verden.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.