Go Cloud, keep the feeling

Vanskelig å gi slipp? Naturligvis. Mange års faglig trygghet er godt forankret i blinkende lamper og spinnende disker. Men det finnes medisin for abstinensene. ‘Røykeplaster’ for driftspersonell og IT-ledere på vei til en industrialisert virkelighet.

Medisinen heter CMP – Cloud Management Platforms fra leverandører som Rightscale og Enstratius (nylig overtatt av Dell) og flere.

De virkelig alvorlige abstinens-casene kan fortsette med Nagios eller Systems Center. Mulig, men komplisert – med mindre Microsofts Azure velges som plattform. Da blir forskjellen minimal, og gevinsten tilsvarende. Azure er mye Microsoft, lite Cloud – ekstrem kompleksitet og et glitrende eksempel på hvordan en god idé kan gjøres til en katastrofe når historisk baggasje blir viktigere enn fremskritt (se Cloud Computing: Glem flyttelasset, kom som du er). Det samme kan sies om Office 365, der kunden verken blir kvitt lisenser eller lokale klienter, men får en samling nye problemer i stedet.

I realiteten burde Microsofts ‘keep the feeling’-øvelse skremme de fleste til umiddelbar avvenning. Å insistere på usynlig forandring er det samme som å eliminere det meste av gevinstpotensialet.

At ‘go cloud, keep the feeling’ er mulig, gjør det ikke til en god idé. Derfor er det nyttig å se på CMP som hjelpemidler i avvenningen – mens IT tilpasser seg til en ny virkelighet. Der andre besørger basisressurser og basistjenester, kanskje også høynivå (segment- eller virksomhetsspesifikke) tjenester. Det er dit vi skal. Like godt å komme i gang.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.