Europeisk flom gir nettsky-bølge

Skyer og flom hører sammen. Koblingen mellom flom og nettskyen er mindre opplagt. Inntil datarommet står under vann. Da blir det fart i sakene.

Ingen ting stimulerer evnen til å tenke annerledes mer enn en katastrofe. Med all respekt for situasjonen store deler av Europa befinner seg i, gjelder ‘aldri så galt at det ikke er godt for noe’ fortsatt. På samme måte som 22. juli 2011 i Norge, sørger situasjonen for å ‘røske opp i’ stive rutiner, gamle vaner og tallrike unnlatelser, og gir direkte incitament til positiv forandring.

For store deler av Europa er all verdens IT-relaterte disaster recovery-tiltak og investeringer plutselig verdiløse. Backup på den andre siden av byen blir lite meningsfylt når hele fylket står under vann.

For noen år siden fantes ingen alternativer. I dag både finnes de og er velprøvde. Med katastrofen som akselerator blir ‘å tenke annerledes’ naturlig og nødvendig i stedet for avskrekkende eller forstyrrende. Også for de som ikke er rammet – enda.

Derfor etterfølges den pan-europeiske flommen av en bølge – mot skyen. En bølge som allerede er i emning. Nødvendig endring og takknemlig mulighet – som serverer de berømte ‘tre på en gang’: Robusthet mot katastrofe, optimalisert kostnadsbilde, og fleksibilitet i forhold til behov og fremtid.

I etterpåklokskapens lys: Ingen visste at flommen kom, men alle visste at den kunne komme. Og hele IT-verden vet at IT er på flyttefot. Den IT-relaterte delen av katastrofen kunne vært unngått.

For flomrammede handler det om overlevelse, for resten av markedet om fornuft. Og for markedet over SMB-nivå havner ballen hos IT-avdelingen. Fra Tsjekkia til Kvam, fra Bayern til Ungarn.


Se også

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.