Virtuell server for 1 krone dagen

AWS setter fortsatt scenen. “Ikke best i alt, men god nok på det meste” skrev vi i en analyse for kort tid siden. Digital Ocean er bedre enn de fleste på IaaS og pris: En SSD-basert virtuell server for én krone dagen…

AWS’ enorme størrelse og evne til å utvikle nye tjenester medvirker til å sikre ledertrøya – for nå. Men markedet vokser raskere enn AWS, og mulighetene for nytenking i ulike undersegmenter er stort. Ingen kan konkurrere med AWS på skalering, men de fleste kan konkurrere i smalere settinger med moderate skaleringsbehov.

Én slik setting er rene, virtuelle maskiner – ’instanser’ på IT-språk. Råvarer for tjenesteleveranser på høyere nivå. Eller forbruks-ressurserfor IT-miljøer til testing eller overløpskapasitet. myMAYDAY.com er et slikt miljø. Vi tester ofte og mye, og har kjørt egne tjenester i nettskyen siden 2006 (se Vår Cloudy hverdag). Én av våre (virtuelle) servere har gått jevnt og trutt siden 2006 – med samme pris: USD 20/måned. Minimal konfigurasjon, tilfredsstillende ytelse. Ikke billigst, men forskjellen nedover har vært for liten til å gjøre en endring verdt bryderiet.

Nå bytter vi. Ikke fordi vi er misfornøyd, men fordi vi kan få mer til lavere pris. Vesentlig bedre til mye lavere pris. Digital Ocean tilbyr en low-end (virtuell) server med ren SSD-lagring til USD 5/mnd. Og valg mellom lokalisering i USA eller Europa (Amsterdam). Klart vi bytter – så snart vi har verifisert stabilitet og støtteapparat. Og sier ‘ja takk, begge deler’: To like servere i hver sin verdensdel som speiler hverandre. Prisen for to er fortsatt kun halvparten av dagens nivå. Vi har fått økt ytelse og Business Continuity med på kjøpet – for 2 kroner per dag.

Sist, men ikke minst: SSD er vanedannende. “Pay as you Grow” likeså – vi betaler per time. Digital Ocean etablerer et nytt pris/ytelsesnivå. Andre kommer etter. Og markedet vinner.


Se også AWS gruser konkurrentene.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.