Hyper-V eller VMware? Nei takk!

Ikke Xen eller KVM heller. Vi har sluttet. Avvenningen var krevende, men vi klarte det.

Det høres ut som en røykeslutt-kampanje, og likhetene er slående: Vi – IT – har holdt på i årevis – i flere tiår. Vi liker det. For mange IT-profesjonelle er ‘likingen’ langt over grensen til avhengighet. “Hvordan står det til med maskinene mine i dag?” Hvordan er belastningen, oppetiden, ressurs-reservene, loggene, etc. i det uendelige. Klarer vi å slutte?

Klart vi klarer å slutte. Det sitter mellom ørene. Som en røyker med alvorlig sykdom, vet vi at det gamle sporet fører til en bråstopp, og at stopp-bommen ikke er langt unna.

Tiden er moden for å overlate infrastrukturnivået til spesialistene. De som ‘driver med slikt’ i stor skala, og kan gjøre det bedre og billigere. Og å melde seg av mailinglister og bulletiner om virtualiseringsteknologi, lavnivå styringsverktøy og mye mer. For om KVM og vCloud er aldri så interessant for ingeniøren i oss, og aldri så bra, så har toget gått. IT er på vei videre.

Egentlig kun positive endringer: Vi puster lettere, får bedre helse (ja, vi snakker om IT, ikke røyk), kan konsentrere oss om (enda) mer interessante ting, med direkte kobling til business.

Frigjort fra historiske infrastrukturbindinger, kan IT anno 2014 gi seg i kast med utfordringer som ikke fantes for 5 år siden. For eksempel endringene på klientsiden. Utvikle en klientstrategi – eller i alle fall en plan – som tar hensyn til det faktum at brett og mobilitet ‘driver’ både muligheter og forventninger på klientsiden. En strategi som ikke handler om PCer og utstyr, men om tjenester og uavhengighet. Frikobling – også fra klient-typer og OSer. De endres altfor raskt til å høre hjemme i en strategi.

Endringen er ikke monumental, men emosjonelt krevende for ‘IT-ingeniører’. IT har alltid handlet om drift, teknologi og applikasjoner. Nå er det klienter, data og tjenester. Først en klisjé som alle brukte og få brydde seg om. Så en nødvendighet.

‘Tenke annerledes’ er lett å si, krevende å gjøre. Derfor er det nyttig å se på endringsprosessen som en avvenning. Avvenning av det gamle, tilvenning til det nye. What got you here, won’t get you there.


Se også …

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.