Snublende gode ideer: StumbleUpon

Har du noen gang snublet over en god idé? Vi også. Var det tilfeldig? Vi tror ikke det.

Tidspunkt, behov, innstilling og andre tilsynelatende tilfeldigheter påvirker hvorvidt vi kan få eller se en god idé. Det betyr at idé-skaping kan styres. Petter Smarts ‘tenkehette’ var fornøyelig, og hadde et poeng. Hvilket avføder spørsmålet: Gir du deg sjansen til å få eller oppdage gode ideer?

De fleste vi kjenner vil svare nei. Den intuitive innstillingen – Petter Smart og kjente ThinkTanks til tross – er at ideer kommer brått og uventet, nærmest ut av det blå. Realiteten er den motsatte. Ideer – gode og dårlige – får grobunn når forholdene legges til rette.

Konseptet ‘App’ er en god idé. En optimal krysning av behov, muligheter og kreativitet. Med svakheter, styrker og endelig levetid. Slik er det med de fleste ideer. Også de det blir noe av. Appene vant verden i den grad at vi i 2012 faretruende ofte tar oss i å tenke ‘det finnes sikkert en App for det’.

Finnes det en App for gode ideer? Ikke som vi kjenner til, men det finnes en for å snuble. StumbleUpon ble nevnt i en bisetning av en entusiast i bransjen for en tid siden, og er om ikke genial, så stimulerende.

En banal og opplagt tanke ut fra resonnementet ovenfor: Hvis gode ideer er noe vi snubler over, bør vi snuble oftere. StumbleUpon er snubletråden. Legg inn noen områder som er interessante, og StumbleUpon spenner ben på oss så ofte vi ønsker det. Sender oss dit vi aldri ville ha havnet på egen hånd. En tidsøder? Det styrer vi selv. Vi har filter. Vi har års trening i å kaste det uinteressante.

Prøv selv. StumbleUpon er egentlig en delbar huskeliste for verdifulle Web-steder. Som inviterer til inspirerende snubling. Gode ideer. Helt gratis.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.