SOA - long time gone…

Hvis leverandøren nevner SOA – ta bena fatt. SOA gikk ut på dato i 2005, men lever videre fordi det er god business – for leverandøren, aldri for kundene.

Sammenhengen og årsakene er de samme i 2012 som i 2005: SOA er én av mange gode ideer ødelagt av opportunistiske markedsførere. For det verken er eller var noe i veien med ideen. SOA ble unnfanget av behov og muligheter. En vellykket kombinasjon, en god start. Så kom feil-ernæringen, som i stedet for å bli rettet, ble kompensert med medisinering. Resultatet ble som ventelig kan være alt annet enn sunt: Fedme, treghet og kostbare behandlinger.

Behovet og mulighetene forsvant imidlertid ikke. Tvert imot: De ble større og bedre. Og SOA ble gjenfødt. Prosessen har gjentatt seg uregelmessig i 30+ år, sist for ca. 10 år siden. Igjen gikk det fort over. Restene lever riktignok fortsatt hos IBM, Oracle, HP og en rekke konsulent-selskaper, men mangler hovedingrediensen, den bærende ideen: Samspill. Den ene leverandørens SOA samspiller utmerket med mange komponenter fra samme leverandør, kun unntaksvis med andre. Standardiseringen stoppet på papiret. Som tidligere.

Men ut av asken kom det en variant som fungerte og som fortsatt fungerer. Som ingen snakker om, men de fleste bruker. Den heter WOA – Web Oriented Architecture – basis for de viktigste fremskrittene vi har gjort på utviklingssiden de siste 4-5 årene. Ingen internasjonale standardiserings-komiteer, kostbare papirmøller og konferanser. Kun pragmatisme og anvendt fornuft. [Se referanse nedenfor.]

Viktig kunnskap og ammunisjon når en ny generasjon ivrige markedsførere kommer veltende for å redde verden med gamle ideer i ny innpakning. Thank you, but no thanks. Vi vet bedre.


Se også…

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.