Outsourcing modent? Nei, utgått…

“Outsourcing er blitt modent. Men outsourcing løser ikke alle problemer.” Leste vi i Computerworld forleden. Vi sjekket datoen for sikkerhets skyld. Innholdet lyste av 2005. Men datoen var virkelig juni 2012. Kan det være mulig?

En misforståelse etter vår målestokk. Outsourcing er 2000-tallets løsning på 90-tallets utfordringer. Et trinn på veien mot industrialisert IT. Viktig for mange i en periode, nå et tilbakelagt trinn for markedet i sin alminnelighet. Vi har flyttet oss videre, til nye, bedre og mer mulighets-orienterte alternativer.

Vi oppsummerte situasjonen slik i analysen Goodbye Outsourcing i november 2011:

“Outsourcing er flytting. Flytting kan optimalisere, men beveger oss ikke fremover. Cloud Computing er en ny plattform – som inviterer til og stimulerer nybygging (se Cloud Computing: Glem flyttelasset, kom som du er… ). De to representerer hver sin generasjon av samme tankegang. Outsourcing som idé og modell har gått ut på dato, og dør naturlig over tid. Kortere tid enn vanlig, selv i IT-bransjen fordi avløserens attraktivitet er så stor – spesielt kombinasjonen økonomi og fleksibilitet.”

Mer komplisert er det ikke. Outsourcing er et hvileskjær få IT-miljøer har tid eller råd til.


Se også analysen Fra Outsourcing til Cloudsourcing.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.