Hvor blir det av IT-avdelingen?

Spørsmålet kommer ofte i diskusjoner om Cloud Computing. Oftere i 2011 enn i 2009 – av naturlige årsaker.

Vi kan diskutere og synse, men ingen vet egentlig svaret. «De dyktige har alltid en jobb» er blant standardene, udiskutabelt og intetsigende. Det mest sannsynlige svaret får vi fra historien – for eksempel: I en helt annen sammenheng ble det forleden observert at Frankrike har tapt 700.000 arbeidsplasser på grunn av IT-baserte effektiviseringer de siste årene. Samtidig har IT – teknologi og tjenester – skapt 2,3 ganger så mange nye arbeidsplasser.

Historien har rikelig av tilsvarende eksempler å bidra med – fra Spinne-Jenny og dampmaskiner til trykkerier og PDF-filer. Bottom line hele veien er utvikling. Optimaliseringer og fremskritt kan ikke stoppes. At vi forsøker – gang på gang – er naturlig og forutsigbart. Like forutsigbart er resultatet.

Industrialisering er naturlig, nødvendig og ønskelig (se Industriell IT, strategisk tsunami). Derfor bruker vi energi på å styre utviklingen, ikke på å stoppe den. IT blir viktigere over tid, og krever annen kompetanse for å løse andre oppgaver. Ingen trenger krystallkule for å se akkurat det.


Se også Hvordan står det (egentlig) til med IT? (kommentar) og Service Management: Reality Check (analyse).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.