Når Apple blir Microsoft…

For veldig lenge siden het det at ‘ingen fikk sparken hvis de valgte IBM’. I nyere tid erstattet Microsoft IBM. I 2011 overtar Apple. Hvorfor?

‘Trygghet’ er det enkle svaret. Men trygghet har mange ingredienser – for eksempel størrelse, suksess og ‘image’. De henger sammen, men er ikke like. Apple har i løpet av 12 år klatret fra dødsdømt til beundret. Verdens mest verdifulle varemerke. Foran Google, som har hatt teten i noen år, foran Microsoft, som ledet før Google tok over. Spiller det noen rolle? Uten tvil. Det påvirker våre beslutninger. Noen ganger bevisst, som regel ubevisst. Ikke bare med hensyn til hva vi kjøper, men hvor vi vil jobbe. For 2 år siden ble potensielle arbeidstakere skeptiske overfor en arbeidsgiver som ikke hadde Windows og Office som standard. I dag vil arbeidstakere velge en arbeidsplass med iPad og/eller iPhone fremfor en som ikke har det, når andre omstendigheter er like.

Dessuten: IT omfavner Apples lukkede regimer for Apps og annet (se Business søker trygghet – hos Apple). Derfor vokser Apples markedsandeler på alle områder, ikke bare på mobile ‘dingser’.

En ny situasjon, ingen permanent situasjon, men en interessant utvikling, fordi den gjelder oss alle. Innenfor og utenfor IT. Apple blir ikke Microsoft, men overtar teten på alle områder – lønnsomhet, image, vekst, kontantbeholdning, markedsverdi, fallhøyde…

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.