Inspirerende avsløringer

CMOS sensor for digital camera, small ccd camera

Lekkasjer er uønsket. Å ikke vite om dem, er katastrofalt.  'Det vi ikke vet, kan vi dø av' er CSOers leveregel #1. Derfor er avsløringer (ofte) inspirerende. Også når de handler om kinerese og spionchips.

At de også er skremmende, følger med på kjøpet. Et varsel om svakheter i forstilling eller drev på akkurat vår bilmodell blir sjelden ignorert – og raskt håndtert. Reaksjonen er omvendt proporsjonal med avstanden mellom avsløring og eget liv/helse/jobb etc.

Naturlig. Derfor er det ingen andre enn CSOer og sikkerhets-spesialister som får gåsehud av siste ‘Supermicro rapport’ fra Bloomberg Businessweek. Magasinet følger opp avsløringene fra 2018 (se referansene nedenfor), som vakte stor oppsikt i vår del  av verden. For deretter å bli borte i støyen – for de fleste. 

Essensen i avsløringene er at amerikanske myndigheter (og andre) en rekke ganger siden 2012 har oppdaget mistenkelig kommunikasjon fra utstyr produsert av (blant annet) Lenovo og Supermicro, og sporet uregelmessigheten tilbake til skjulte komponenter og lavnivå software i servere og annet utstyr.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen REGISTRERING øverst.

Legg igjen kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.