Hvorfor hackere ‘outsmarter’ oss

Silhouettes of business people with documents over abstract city background with double exposure of network interface. Concept of teamwork and hi tech. Toned image

Ved første øyekast vanskelig å svelge. Men hackere er smartere enn de fleste av oss. Ikke mer intelligente, det vet vi ingen ting om. Men definitivt mer realistiske. De vet hva de ikke kan. 

Det er ingen spøk. Hackere – spesielt i ransomware-segmentet - vinner oftere enn før fordi de er flinke til å kjøpe tjenester. De fleste av dem er dyktige på inntrenging, på å søke, finne og utnytte hull, på koding, kanskje matematikk, kryptografi og andre tekniske disipliner. Men håpløse på økonomi, sosiale ferdigheter, sannsynligvis på skriftlig, flerspråklig kommunikasjon. Og akkurat der stoppet mange av angrepene i 'gamle dager' - for 2-3 år siden.

No more. I dette tiåret kjøper de profesjonelle tjenester i stedet – fra for eksempel DarkSide. Derfor ble 2020 ransomware-året. Derfor ble Colonial Pipeline tidenes mest kjente hack - så langt, og hackerne 5 millioner USD rikere. Og tro ikke det blir bedre med det første - selv om etterdønningene etter Colonial-angrepet har hatt effekter som ikke styrker ransomware-saken - hvis vi kan kalle den det.

Les mer ...
Proff-innhold: Er du abonnent? Logg inn for tilgang til hele artikkelen. Standardbruker? Logg inn for tilgang til alt åpent stoff. Ingen tilgang? Registrer deg - bli med i 'det gode selskap'. Bruk meny-knappen ABONNEMENT ovenfor.

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.