2021: Nybygging vs. oppussing


Mars 2021

Bygget for hastighet: Velkommen til nye myMAYDAY.com

I 2021 er 3 år gammelt. Derfor bygger vi nytt - igjen.

'Når ingen ting stemmer' er tittelen på vårt mest populære foredrag noen gang. Med litt humor, mange bilder og lett gjenkjennelige eksempler fra hverdagen, flyttes forandringsbølgen fra skremmende til forståelig. Fra farlig til ikke bare akseptabel, men noe vi ønsker. Fordi gevinstene – personlig og for virksomheten  – blir synlige. Og fordi alternativet – å stå stille – blir lite attraktivt.

Det gjelder oss alle i 2021: Å stå stille betyr å gå bakover.

Et av 'bildene' i foredraget er oppussing kontra nybygging. Vi har vært der alle sammen – pusset opp, forbedret, endret, tilpasset. Og mange av oss har bygget nytt. Boliger, produkter, transportmidler, tekniske installasjoner og mye mer. Vi har erfart at oppussing kan bli bra, noen ganger godt nok, men aldri som nybygd. Å starte med dagens muligheter og bygge fremover i stedet for å 'slite med' gårsdagens valg og begrensninger, er ikke bare attraktivt: Det gir et helt annet resultat – en ny start. Pluss energi, stimulans, følelsen av å være i bevegelse fremover.

Her er selve essensen av digital transformasjon: Frikobling, et drastisk endret mulighetsbilde som ikke blir tilgjengelig via oppussing. At vi har pusset opp gamle prosesser i årtier - med flotte resultater – gir stolte historier, men bygger ikke fremtiden. Å tviholde på gamle suksesser blir som å fortsette med klassisk langrenn mens de andre skøyter avgårde.

I 2018 kastet vi gamle myMAYDAY.com – bokstavelig talt. Tok med innholdet – dataene, lot resten ligge, bygget nytt. Alt var digitalt allerede, men oppussing, flikking og fiksing gjennom 10+ år var mer enn nok. Krevende, men nødvendig – og med akkurat de resultatene vi trengte. Fleksibilitet, design, hastighet, uavhengighet, dynamikk. Tilgang til nye verktøy og mekanismer, enklere drift.

Også logoen er 'nybygget', og symboliserer vekst: En spire som henter energi ovenfra, næring nedenfra.

I 2021 gjør vi det igjen. Kaster det gamle, tar med innholdet, bygger nytt. Enklere enn forrige runde takket være fleksibilitet vi da bygget inn. Viktig og energidrivende forandring. Rett og slett stimulerende – å gjøre det, se det, vise det. Prøv selv! 3 år er lang tid – ikke bare teknisk: Dine og mine forventninger er annerledes. Preferanser, oppfatninger, holdninger, smak, behov, forventet funksjonalitet.

Velkommen til 2021-utgaven av myMAYDAY.com. Vi gleder oss over forandringen og forbedringen, og håper du gjør det samme. Har du kommentarer, oppfatninger, meninger? Jeg hører fra deg.

 

Varm vårhilsen fra
Helge Skrivervik
myMAYDAYcom as

1 Comment on 2021: Nybygging vs. oppussing

  1. Gratulerer med nytt, Helge - og vit at dine innsiktsfulle kommentarer verdsettes høyt. Likte også den nye logoen og håper vi snart kan ses igjen!

Legg igjen kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli vist.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.