Fortsett til innholdet.
Personlige verktøy

 

Seksjoner

Kommentar: Hvorfor NFC er en flopp

Near Field Communication - NFC - er ingen standard, men ‘håp og hype’. En uferdig teknologi som mangler et problem å løse.
Dokumentet er åpent. Logg inn for å få alle sidene.
 
Din nettleser kan ikke vise innkapslede PDF-dokumenter. Prøv å re-installere Adobe Reader.
Funksjonen fungerer med de fleste nettlesere på Windows, Mac og Linux/Chrome. Klikk HER for å vise dokumentet i et separat vindu.
Oppdatert 05-08-2015 12:43

Er NFC en flopp?

Innlagt av Ove Teigen den 10-01-2013 18:48
Nei, det er det ikke. Mange tenker kun betaling når man snakker om en mobil lommebok. Men hva med alt annet da? NFC er basert på RFID. Hva med alle adgangskort som er rundt i bygninger. Hva gjør du dersom du har glemt adgangskortet, lunsj kortet og kortet til parkeringshuset på jobben hjemme? Ingenting, fordi du får lånekort på jobben. Hva koster det bedriftene og administrere dette? Hva med lojalitetskort, kupongkort, ID kort etc? Det er mange funksjoner i dag som ikke er basert på betaling og som koster penger å administrere og vedlikeholde. Dette er funksjoner man kan benytte for eksempel NFC til. Jeg mener det er en stor feil å avskrive NFC som en flopp. Hva med Apple og iPhone 5 uten NFC? Se på Samsung og de markedsandeler de tar fra Apple om dagen? Det er klart Apple må gjøre noe med dette. Kommer sikkert en iPhone 5S med NFC. Hva med taxi i New York? Der kan man benytte for eksempel Google Wallet og NFC for å betale. Det er ikke snakk om hvis NFC kommer, men NÅR det kommer..