Fortsett til innholdet.
Personlige verktøy

 

Seksjoner
Målrettet IT-blogg uten filter
Publisert 08-02-2007 17:50 • Tags: Open SourceTeknologiUtviklingVerktøy
Hvordan ville du ha reagert om du fikk servert overskriften som en påstand: “Redusér utviklingstiden med 80%!” For de fleste vil den trolig havne i samme kategori som hypereffektive slankekurer og foryngelseskremer. Selv om påstanden modereres til 50%, vil skepsisen sannsynligvis være omtrent den samme. Men hva om det ikke er fri fantasi, men faktisk mulig?
Publisert 08-03-2006 17:46 • Tags: TeknologiTrender
Idéer som er gode nok, overlever. Det høres innlysende ut, men er ofte feil. Gode idéer overlever kun dersom de blir unnfanget på riktig tid, presentert på riktig måte og på riktig sted. De må kort og godt være relevante - i forhold til omgivelsene. Innlysende, det også.
Publisert 08-03-2006 17:46 • Tags: TeknologiUtvikling
Går det an å rangere programvare? I så fall etter hvilke kriterier? Finnes det et verdens beste musikkstykke eller maleri? En verdens viktigste oppfinnelse eller oppdagelse? Muligens, men rangeringen vil alltid avhenge av hvem som rangerer - den vil være subjektiv. Samtidig - konkurranser og rangeringer kan være både underholdende og lærerike.
Publisert 08-03-2006 17:46 • Tags: DriftVirtualisering
Vi konsoliderer. Vi vil ha mer for pengene, forenkling, flere tjenester per server, bedre utnyttelse av ressursene. Kort sagt - vi vil ha det slik det var før 1995. Hvor har vi vært i mellomtiden?
Publisert 08-03-2006 17:46 • Tags: DriftLinuxMicrosoftWindows
Hvem er best, Linux eller Windows? Svaret kommer naturligvis an på anvendelsen, behovene og ikke minst på hvem vi spør. Rettes spørsmålet til et Linux-miljø, er Linux best. Rettes det til et Windows-miljø er svaret like forutsigbart. Ingen av dem er objektive, og begge kan være riktige. Merkelig? Ikke egentlig.
Publisert 08-03-2006 17:46 • Tags: DriftLagring
Å få tak i data fra en backup eller et medium som er 15+ år gammelt, er som regel en kostbar og tidkrevende øvelse som ikke alltid lykkes. Hva gjør VI for å ivareta tilsvarende situasjon om 15 år? Sørger vi egentlig for at det er umulig?