Fortsett til innholdet.
Personlige verktøy

 

Seksjoner

Faglige (t)oppturer

Fagpressen kaller Helge Skrivervik 'en av de mest innflytelsesrike i det norske IT-markedet'. Bred erfaring og evne til å formidle kompliserte temaer enkelt og forståelig er hans varemerke. Helge snakker like lett med utviklere som med politikere og toppledere. Han har levert workshops og foredrag - i og utenfor Norge - i over 25 år, og har erfaring fra utvikling, drift, forskning, salg, undervisning og ledelse.

Digital inspirasjon 2018

I 2016 og 2017 snakket 'alle' - fra politikere til styreledere, fra utviklere til drosjesjåfører - om digitalisering. I 2018 skal ord gjøres til handling. Krevende, nødvendig, energidrivende og mulighetsskapende. En transformasjon som berører alle – og som ikke kan vente.

Vårt bidrag er å sette navn på utfordringene og levere forståelse: Et foredrag på 45-60 inspirerende minutter med tittelen Når ingen ting stemmer. Foredraget har - i mange ulike 'tapninger' - satt spor etter seg i viktige deler av markedet det siste året: Fra IT-miljøer til toppledelse, fra lærere til ordførere.

 • Begrepsforvirring: Spot-digitalisering vs. digital transformasjon
 • Hvorfor 'data er den nye oljen' og dataflyt vårt viktigste verktøy.
 • Hvorfor gårsdagen er 'veldig gammel'.
 • Hvorfor digital kompetanse er noe ganske annet enn å beherske Office og smarttelefon.
 • Hvorfor digital transformasjon er litt teknologi, mye organisasjon og kultur.

Det handler ikke primært om tid, men om energi og forståelse. Sammen med forståelse kommer energi - og prosessen ruller.

Ta kontakt. Det er nå grunnlaget legges for et digitalt 2018.

Referanser

"... your insights on the digital age we live in, tips and traps for revenue bodies was invaluable" skrev OECDs Tax Payer Services Subgroup etter foredraget A digital World: Live it, use it, understand it i august 2014.

"Helge er en av Norges absolutt mest kompetente foredragsholdere. Ingen har bedre oversikt over trendene som kommer og hvilke konsekvenser de medfører. Innovativ, inspirerende og innsiktsfull" skriver Truls Berg i Innovation Forum Norway.

"Herlig innlegg du hadde idag! Du tok scenen med kompetanse, glimt i øyet, energi og spennende historier. Imponert!!" skriver Bård Kristensen etter foredraget Digital Transformasjon: Når tyngdekraften oppheves på KS' eKommune-2017 konferanse (oktober 2017).

Mer bakgrunnstoff på Wikipedia.

Fokus 2018:

  Digital transformasjon • IT-strategi • IT 2.0 • Sikkerhet
 • Foredrag – 45-60 minutter pluss spørsmålsrunder. Egnet for både små og store settinger.
 • Workshop – typisk 2-4 timer. En kreativ dialog om situasjon, utfordringer og muligheter – med trender og marked som bakteppe. Dere bidrar med behov, forventninger, status og mål. Vi leverer ny innsikt, erfaringer, forståelse for trender, utvikling og sammenhenger, og inspirasjon i forhold til egen situasjon. Programmet for en workshop kan for eksempel være…
  • Tema-innledning - 40-50 minutter
  • Diskusjon
  • Brainstorming/gruppe-arbeider
  • Fokus-øvelse: Hva er viktig for oss?
 • Brainstorming - diskusjon med agenda, faglig introduksjon med valgt tema. Passer for mindre settinger, for eksempel ledergrupper, styrer, avdelingsmøter.

Form og innhold tilpasses i forhold til behov og mål. Temaene nedenfor er eksempler.

Noen av våre kunder på foredrag/workshops de siste månedene:

Norstella, KS Agenda, Sismo, Statoil, Tomsø kommune, Kystverket, M&R Fylkeskommune, RAV Norge, DDV (Det Digitale Vestre Agder), ACOS, DiFi.

Helge Skrivervik (Foto: KS Agenda, september 2017)
Helge Skrivervik: Etterspurt foredragsholder og inspirator. [Foto: KS Agenda, sept. 2017]

CV for Helge Skrivervik

 • 1974-1976: Trondheim Tekniske Skole (nå Høgskolen i Sør-Trøndelag), elektronikklinjen – Ingeniør.
 • 1976-1979: Norges Tekniske Høgskole (nå NTNU), Elektroteknisk avdeling, reguleringsteknikk – Sivilingeniør.
 • 1979-1980: Forsvarets Forskningsinstitutt, avdeling for elektronikk.
 • 1980-1982: Elektrisk Bureau, drift og systemutvikling, CAD/CAM-systemer.
 • 1982-1983: University of California, Berkeley, CSRG (Computer Science Research Group) – Visiting Scholar, arbeidet med utvikling av operativsystemet Unix.
 • 1983-1984: Tasvir Corp., Mountain View, California – Director, Systems Software, utvikling av Unix-baserte arbeidsstasjoner.
 • 1984-1985: Calma Corp., Sunnyvale, California – Manager, Workstation Lab, testing, evaluering av Unix-baserte systemer og arbeidsstasjoner, programvare.
 • 1985-1993: Gründer og leder for Skrivervik Data as, ledende leverandør av data- og nettverks-produkter med fokus på Unix og TCP/IP, og en legendarisk kursavdeling med utelukkende egenutviklede kurs. I perioden 1991-1993 var Skrivervik Data landets mest lønnsomme IT-selskap og samtidig et av de raskest voksende.
 • 1993-idag: Partner i myMAYDAY.com as (tidligere Team Mellvik as), etablert sammen med Hanne Mellingen fra Skrivervik Data, med fokus på kunnskaps- og strategi-utvikling for IT-bransjen. Utga Mellvik-Rapporten månedlig fra 1993 til 2005.

TittelTema
Digital transformasjon

Digitaliseringen er den største endring verden noen gang har vært gjennom. Etter titusener av år som hel-analoge skal verden digitaliseres i løpet av noen korte år. Uunngåelig, spennende, krevende.

Det startet for 50 år siden, men datamaskiner klarte aldri å gjøre verden mer enn 'litt digital'. Det gjorde derimot smarttelefoner og Internett. På rekordtid.

IT skal fasilitere endringen. Eller fases ut. Og bestemmer selv. En drømmesituasjon for ambisiøse IT-profesjonelle med kreativ legning og forståelse for business. Hvem sier nei til å delta i og påvirke 'den største endringen i menneskehetens historie'?

AR, VR, AI for ledere

Kunstig virkelighet, kunstig intelligens, boter, roboter og mye mer: Fascinerende, skremmende og tilsynelatende uunngåelige komponenter i en digital hverdag. Hvor står vi, hvor går vi og hva må vi gjøre for å henge med?

Nærmest eksistensielle spørsmål for både næringsliv og offentlig sektor. Begge preges av forsiktige forsøk – ofte langt mer vellykkede enn vi får inntrykk av. Resultatene 'underdrives' av frykt for reaksjoner fra skremte medarbeidere og deres organisasjoner. Pluss media, der totale misforståelser slås opp som ubestridte sannheter.

Foredraget plasserer teknologiene, utviklingen og erfaringene i en forståelig og anvendelig sammenheng, og skisserer realistiske forventninger til den nære - og ikke fullt så nære - fremtid.

Nye teknologier er truende til de forstås. Da blir de uunnværlige verktøy.

IT-strategi

IT-strategier er ferskvare. Endringstakten i markedet er høyere enn noen gang og fortsatt økende. En strategi som ikke er i takt med virkeligheten, er ikke bare verdiløs, den er utviklingshemmende.

En IT-strategi anno 2018 må være mer direkte, mindre luftig, mer foroverlent og mer fokusert på fleksibilitet enn på stabilitet.

Vi diskuterer drivkreftene og utfordringene IT, organisasjonen og markedet møter, plasserer dem i forhold til hverandre, og presenterer viktige føringer for den nye IT-strategien.

IT 2.0

Når IT industrialiseres marginaliseres IT-avdelingen. Eller den tilpasser seg og vokser inn i nye utfordringer: Bytter rolle, oppgaver og kompetanse. Mange ser det som en trussel. Vi kaller det frigjøring.

For få år siden ble IT-avdelingen og det interne datasenteret rustet opp. Alle trengte mer IT. I dag trenger vi enda mer IT, men innstillingen er annerledes fordi markedet har fått flere valgmuligheter. Brukerne kan velge, virksomheten kan velge og IT må selge sin egen berettigelse. Nøkkelordet er tilpasning: Alt skal endres som ikke påviselig er nyttig. Ut i den andre enden kommer 'IT 2.0' – frigjort, effektiv, business-drivende.

Ta direkte kontakt for å diskutere dine behov og mål, tilgjengelighet og pris: helge AT mymayday DOT com, mobil 9201 7146. Vi kan bidra med å sette sammen faglige programmer for seminarer og arrangementer.

Oppdatert 28-06-2018 08:01